top of page
Seedlings

NANO

Want ook een heel erg kleine tuin is een tuin.

Iedereen kan een tuin hebben. Want een tuin, dat zit in je hoofd. Als jouw drie planten al je liefde en aandacht krijgen, dan zijn die drie samen jouw tuin. Er zijn kleine tuinen en grote tuinen, tuinen in pot en in vollegrond, van beginners en gevorderden. NANO is er voor iedereen, maar met extra aandacht voor wie het met een beperkte oppervlakte en mogelijkheden moet doen. Voor de twintigers die voor het eerst op eigen benen staan en ook wat groen willen in hun appartementje, voor wie in de stad woont maar z'n kinderen toch wil leren hoe een plant groeit, voor de reizigers en workaholics die niet altijd evenveel tijd hebben om voor hun groen in huis te zorgen.  

Als dochter van Peter Bauwens en Kathelijne Thiers, vind je in mijn webshop ook heel wat soorten voor een 'gewone' moestuin: ik verkoop de soorten verder die zij nog in stock hadden op het moment dat ze aan hun welverdiende pensioen begonnen.  

WEBSHOP
producten met * * zijn producten van de stockverkoop van De Nieuwe Tuin

HET VERHAAL VAN NANOTUIN

Het moest er ooit van komen...

Het moest er ooit van komen met zoveel groene genen in mijn bloed. En als het kriebelt moet je ... óf krabben, óf zaaien. En na lang nadenken, puzzelen en rekenen is het dubbeltje dan toch naar z'n groene kant gevallen en komt er een vervolg op het tuinverhaal dat ik 15 jaar geleden was gestart in de vertaalwereld.

Ondertussen hebben mijn ouders hun webshop gesloten en genieten ze van hun pensioen. Ik heb heel vaak de vraag gekregen "hoezo, jij zet de zaak niet verder?". Van klanten en collega's, van de mensen die me twee keer per jaar op de Tuindagen van Beervelde zagen, van mijn lieven ook wel... :-)

En ik ben natuurlijk lang niet de enige die tijdens de coronacrisis goed heeft nagedacht en heeft beslist het over een andere boeg te gooien. Vandaar dat ik terugkeer naar de tuinsector. Een echte overname van de zaak van mijn ouders is het niet, ik maak er mijn eigen verhaal van dat start waar zij zijn geëindigd: met een webshop. Ik ga stapje voor stapje werken aan mijn eigen collectie, in eerste instantie met soorten voor stadsmussen zoals ik, maar ik neem ook de nog resterende soorten (in hun door klanten zo geliefde zakjes) van mijn ouders over, je vindt ze in de collectie "De Nieuwe Tuin" en je ziet aan de *asterisken* meteen over welke soorten het gaat. Het overbrengen van al dat materiaal vraagt wat tijd, dus kom zeker regelmatig kijken welke nieuwe collecties en soorten er zijn of volg NANOTUIN op Instagram om op de hoogte te blijven. 

 

Lieve groe(n)tjes, 

Charlotte 

STUUR ONS EEN BERICHTJE

Bedankt voor je berichtje!

bottom of page